Nyfiken på “I det sista regnet”

I det sista regnet av Janesh VaidyaNär jag läste om Janesh Vaidyas bok Ayurveda för ditt sinne (se tidigare inlägg) så upptäckte jag att han ju skrivit en roman också. Det här låter som en berättelse jag skulle uppskatta!

En färgstark barndomsskildring från Kerala

Berättaren är på väg tillbaka till sin hemby i Kerala i södra Indien. Det är strax före en våldsam regnperiod. Han minns sin uppväxt där hans älskade farmor var den som stod honom allra närmast. Under dagarna som följer sker händelser som förändrar hans syn på livet. Samtidigt väcks många känslor hos byns invånare, känslor som varit fördunklade under alltför många år.

Författaren manar fram magiska händelser och berättar om oemotståndliga människor i en liten vacker by i Kerala vid södra Indiens kust. Det här är inte bara en färgstark barndomsskildring utan också en roman om livsvisdom och om kärleken till livet.

Det som gör mig mest nyfiken är nog författaren själv. Han verkar vara en intressant person, och jag har en känsla av att hans insikter och närhet till livet bäddar för annorlunda uttryck och skön läsning. Och så den indiska aspekten förstås – jag älskar att läsa om underbara Indien!

I det sista regnet av Janesh Vaidya har nyss getts ut i pocket av Bonnier Pocket.

Mer info:
I det sista regnet (Bonnierforlagen.se)

 

Publicerat i: Indien, Nutida skönlitteratur, Resor