Nyfiken på “Dreaming in Chinese”

Jag såg nyss att eDreaming In Chinese av Deborah Fallowsn av mina vänner markerade Deborah Fallows “Dreaming in Chinese: Mandarin Lessons In Life, Love, And Language” som läst, med 5/5 i betyg, så jag kunde inte låta bli att se efter vad det var för bok.

Den verkar ju jätteintressant! Hör bara här:

In sharing what she discovered about Mandarin, and how those discoveries helped her understand a culture that had at first seemed impenetrable, Fallows’s “Dreaming in Chinese” opens up China to Westerners more completely, perhaps, than it has ever been before. Accessible, original and often very funny, this book will help you discover this extraordinary nation for yourself.

När jag frågade min vän Suzy om varför hon tyckte om boken svarade hon att det fanns så många intressanta små berättelser om språket, och att man får många fantastiska kulturella insikter både när det gäller språket och folket tack vare att berättaren är en outsider. Hon tyckte också att författaren hade skön humor, öppenhet och en nyfikenhet inför kulturen som tillsammans med hennes betraktelsesätt gjorde boken till både rolig, underhållande och bildande läsning.

Här är två intressanta länkar hon skickade mig också:
To Speak, Perchance To ‘Dream In Chinese’ (artikel, utdrag + ljudfil)
Dreaming in Chinese (videointervju)

Jag kan inte låta bli att tänka på de språkstudier jag själv ägnat mig åt på plats… inte bara finska och hindi, utan kanske framför allt thailändska i det här fallet. Helhetsupplevelsen i all ära, men språket var onekligen det som fick mig att verkligen börja se den thailändska kulturen och dess underbara människor i ett helt nytt ljus och samtidigt komma dem lite närmare på en personligare nivå. Ta bara exempelvis ordet jai, hjärta… det har så många betydelser att man lätt kan fylla en hel bok!

Jo, det här låter som en bok precis i min smak! Dreaming in Chinese hamnade omedelbart högt upp på min önskelista :)

 

Publicerat i: Resor, Språk