Något nytt tar form

Böcker och chai

Okej, det är alltså här den börjar. Bokbloggen. Jag tänker mig att den främst kommer att handla om de böcker jag läser, och att det även kommer att ges en del utrymme till relaterade ämnen såsom språk, typografi, ord, skrivande, poesi och berättande. Fast det blir ju sällan som man tänkt sig, så vi får väl se vad som händer… :)

Just nu läser jag…
Writing on Water av Mooji. Den är sanslöst fin… vackert skriven och väldigt berörande. Innehållet är kristallklart och speglar Moojis personliga närvaro på ett fullkomligt träffande sätt. De underbara små illustrationerna känns helt rätt i sin enkla och spontana form: svartvita med zenlika, svepande penseldrag.

Senaste boken jag läste innan denna var…
Her Fearful Symmetry av Audrey Niffenegger. Heeelt underbar! Väldigt egendomlig stämning genom hela boken, flera märkligt fascinerande rollfigurer och riktigt intressanta förhållanden mellan dem alla. Magisk realism är definitivt en av mina favoritgenrer, och jag är superförtjust i det sätt som Niffenegger berättar på. Jag tyckte hemskt mycket om The Time Traveler’s Wife också, när jag läste den för några år sedan.

Härnäst läser jag nog…
How to Talk to a Widower av Jonathan Tropper, One Day av David Nicholls eller Juliet Naked av Nick Hornby.

Så, det var nog allt för tillfället känns det som.

Eller förresten, en sak till: denna blogg hade förmodligen aldrig tagit form utan Hyllans uppmuntran. Tack! :)

ॐ गम गणपतये नमः

Publicerat i: Mig & mitt