Just nu…

Among Others av Jo Walton

Among Others av Jo Walton

Favorit i repris :) Jag hoppas kunna börja skriva recensioner och sånt snart igen, men tills vidare får jag nöja mig med detta. (Och ang de vetenskapsrelaterade inläggen jag publicerat de senaste veckorna med anledning av den desinformation som spridits i media, så hoppas jag innerligt att jag aldrig nånsin får anledning att skriva fler såna! Grrr…)

Vid sängen: Landline av Rainbow Rowell. Den går såå trögt, är i valet och kvalet om jag ska överge den eller inte. Jag tyckte jättemycket om Eleanor & Park och Fangirl av samma författare, men den här känns för mig som om den vore skriven av en helt annan person…

På soffbordet: Sometimes I Think, Sometimes I Am av Sara Fanelli. Väldigt inspirerande vad gäller färg, form osv.

På läsplattan: Geek Sublime: The Beauty of Code, The Code of Beauty av Vikram Chandra. Japp, jag som fd webbutvecklare läser alltså en bok om programmeringskod som en tröst för att jag själv inte längre kan koda sedan mitt immunsystem började sabotera mitt nervsystem och kortslöt hjärnan… Definitivt bitterljuvt, men den här boken är otroligt nördig och så himla härlig! De paralleller Chandra drar är så klockrena; allt från konst, transcendentala tillstånd och andlig upplysning, till indiska/Bollywood-filmer, skönlitteratur och så mycket annat…

Läser lite då och då: Wizard’s First Rule av Terry Goodkind. Den är så lång (och så bra!) och jag läser så sakta, så därför läser jag annat samtidigt för omväxlings skull.

Bokcirkelbok: Har alldeles nyss påbörjat Dead Witch Walking av Kim Harrisson, som vi läser inför nästa Vampyrbokcirkelträff, så jag har inte hunnit skaffa mig några åsikter om den än.

På is: A Tale for the Time Being av Ruth Ozeki. Jag har inte varit på rätt humör för den senaste tiden, och den är alltför bra för att bli forcerad. Bättre då att lägga den åt sidan till lusten kommer tillbaka.

Längtar jag efter att få läsa: Among Others av Jo Walton, som jag nyss hade turen att vinna i en utlottning hos What You Readin? :) Den har funnits på min önskelista jättelänge, och ju mer jag hört/läst om Walton, desto mer sugen har jag blivit. Extra plus för supersnyggt omslag!

I dvd-spelaren: Jag ser än en gång om underbara amerikanska tv-serien Being Human. De två första säsongerna har äääntligen släppts på DVD här i Europa, hurra! :) Men när kommer säsong 3-4?

 

Publicerat i: Meme