Julklappstips!

Böcker kan ju vara väldigt personligt, vad man gillar och inte gillar, men här har jag två böcker att rekommendera som jag tror kan passa väldigt många.

Isa Does It av Isa Chandra Moskowitz

Till de matintresserade skulle jag vilja ge Isa Does It av Isa Chandra Moskowitz, för den är helt fenomenal och superinspirerande, och hon är en av mina absoluta favoriter :) Alla recept är veganvänliga, men jag skulle inte tveka en enda sekund inför att ge denna bok även till köttätare eftersom det är fantastisk mat, oavsett: jättegott och nyttigt, inte svårlagat, inga märkliga eller omöjliga-att-få-tag-i ingredienser. Och så är den jättesnygg också :)

Jag rekommenderar mer än gärna Isa Chandra Moskowitz alla andra matlagnings- och bakböcker också, även de hon gjort tillsammans med Terry Hope Romero. De är alla kanonbra! Min personliga favorit är nog Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar (min recension här) eller möjligtvis Vegan Pie in the Sky, men jag använder dem alla väldigt gärna och så ofta jag kan :)

Vampyrstickning av Genevieve Miller

En bok att ge till stickerskor och stickare i alla åldrar är Vampyrstickning av Genevieve Miller. Det här är inte “bara en kul grej”, utan det är faktiskt en väldigt bra och välgjord stickbok med massor av riktigt fina, inspirerande och användbara mönster (inte teaterkostymaktiga eller överdrivet konceptuella) — oavsett om man är vampyrfantast eller inte.

Vampyrstickning innehåller 28 olika mönster i varierande svårighetsgrad, från många olika designers, allt ifrån större ambitiösa projekt som koftor och tröjor till mindre saker som halsdukar, vantar, sockar, kuddfodral och väskor; till små accessoarer som örhängen, pannband och armband. Boken har dessutom mycket snygg layout, och väldigt fina foton!

Själv stickar jag faktiskt just nu på ett par blodröda sockar från den här boken :) De hinner nog inte bli färdiga innan jul, men det kanske är lika bra det för jag behåller dem mer än gärna… ;)

*~

För den nyfikne kan jag tala om att på min egen önskelista finns/fanns i år bl a:

  • Isa Does It av Isa Chandra Moskowitz *
  • Vampyrstickning av Genevieve Miller *
  • Sword of Truth-serien av Terry Goodkind (del 1-11, i pocket)
  • Stora boken om Nemi + Princess of Darkness (#9) + Du kommer inte ångra dig (#10), av Lise Myhre
  • War for the Oaks av Emma Bull
  • The Dream Thieves av Maggie Stiefvater (häftad)
  • Operation Sandalwood av Zac O’Yeah *
  • Spinner’s Book of Yarn Designs av Sarah Anderson *

De *-märkta böckerna har jag redan fått/köpt/etc, hurra!  :)

Just Wizard’s First Rule av Terry Goodkind, första delen i Sword of Truth-serien, fick jag själv i födelsedagspresent en gång för många år sedan, av en god vän. Jag tycker det känns lite extra speciellt och roligt att få första delen i en lång serie av tegelstensfantasyromaner från någon som själv läst och är stormförtjust i dem :)

Men ännu mer speciellt än så var Operation Sandalwood av Zac O’Yeah som jag fick av en annan god vän, och den var signerad personligt till mig!! :) De enda andra böckerna i min bokhylla som är signerade är skrivna av författare jag känner personligen, så det här kändes verkligen speciellt att få. (Varmt tack än en gång, M-ji!) Zac är ju en av mina favoritförfattare, så naturligtvis var det extra roligt att få just en av hans böcker signerade :)

Vilken är den bästa bokpresenten du själv fått eller gett bort till någon annan? Jag är nyfiken, så berätta gärna i kommentarerna nedan..!

 

Publicerat i: Mat, dryck & bakning, Osorterat, Stickning & annat handarbete