Enkätdags, igen

Bokhög augusti 2015

Mystisk poesi, skotska sagoberättelser och medicinsk politik

Enkäter är ju ett väldigt enkelt och trevligt sätt att ge ifrån sig ett litet livstecken, tycker jag :) Frågor via Bokbiten.

Läser just nu: A Portable Shelter av Kirsty Logan. Skotska faeries stories, short stories… jag som egentligen inte alls gillar korta berättelser och noveller och sånt, men men… den här var tillräckligt lockande för att jag ska vilja ge den en chans, oavsett :)

Läste just ut: Tithe av Holly Black. Fefolk, igen! Gillade den, så jag ser fram emot att läsa andra delen i serien här framöver. Läste nyss även ut Moojis senaste bok The Mala of God, och den var så himla bra! Mystisk poesi, går rätt in i hjärtat…

Läser snart: Jag hade tänkt börja med Laini Taylors Daughter of Smoke and Bone i morse, men så fick jag bokpaket i brevlådan idag och eftersom jag längtat efter och ville läsa A Portable Shelter nu genast, så får Taylors bok vänta lite.

Senaste boken jag fick: Minns inte? Senaste boken jag läste, av dem jag fått, var i alla fall Odödlig av Sharon Bolton. Riktigt bra! Jag valde att läsa den just då eftersom jag läst så många vampyrböcker på senaste tiden, och kände för lite omväxling. Tänkte att en deckare ju verkligen vore omväxling, för det är ju en genre jag läst väldigt lite av på senare år. Men, haha! Man kommer visst inte ifrån vampyrerna även om man försöker… ;) Inte mig emot! :)

Senaste boken jag köpte: En Leuchtturm anteckningsbok egentligen, men annars A Portable Shelter.

Senaste väldigt övertygande recensioner: Jen Campbells booktube videos, absolut! :)

Biblioteksböcker: Inget på den fronten, för närvarande.

Böcker som funnits på min att läsa snart-lista i över ett år: Osler’s Web: Inside the Labyrinth of the Chronic Fatigue Syndrome Epidemic av Hillary Johnson. Den köpte jag också ganska nyss, efter att ha varit nyfiken på den väldigt länge. Medicinsk politik och dess historia osv är ju inte direkt lättläst och definitivt motsatsen till upplyftande när det gäller just den här sjukdomen… men känns väldigt viktigt, kanske just därför. Jag har hört både goda omdömen och rätt hård kritik mot den här boken, så det ska verkligen bli spännande att läsa själv. Den är på över 700 sidor, så det får naturligtvis bli ett långtidsprojekt…

En bok jag sparar till en riktigt dålig dag: Jag brukar inte skjuta upp sånt jag kan njuta av redan idag ;) Men att läsa om gamla Nemi-serietidningar låter som ett bra val för en riktigt dålig dag, tycker jag :)

Högst på önskelistan just nu: Now You See Me av Sharon/S.J. Bolton är en av dem. Jag gillade verkligen Odödlig som ju är del 3 i Lacey Flint-serien, så jag vill gärna läsa de första två delarna också. Hon skriver ju på ett sånt sätt att inget avgörande spoilas, så att jag redan läst del 3 är ju inga problem.

Ser fram emot: The Raven King av Maggie Stiefvater, som förväntas komma i februari 2016… *längtansfull suck*

 

Publicerat i: Just nu...