Bokpaket från Indien!

Bokpaket från Indien

Kolla vad som kom med posten häromdagen! Bokpaket från Indien :)

Jag blir löjligt lycklig när jag får indiska paket; öppnar ivrigt ett hörn och sticker in näsan för att njutningsfullt andas in några av de både exotiska och välbekanta dofterna som följt med på resan… hehe. Man kan alltid lita på att innehållet fortfarande är klätt i grått mångmiljonstadsdamm ;)

Indien både som land, kultur och känsla – för att inte tala om dess människor – har verkligen lyckats förtrolla mig, och jag längtar ständigt efter att resa tillbaka dit igen. Visserligen ligger det väl något i uttrycket att ‘Indien gör sig bäst som en avståndsförälskelse’, men alla som en gång öppnat sitt hjärta för Indien vet att relationen är bestående, oavsett vilken form den tar…

Den indiska litteraturen är minst sagt mångsidig och frodig, och det kryllar av intressanta och begåvade författare. Några av mina personliga favoriter är Aravind Adiga, Vikas Swarup, Rabindranath Tagore, Jhumpa Lahiri, Chitra Banerjee Divakaruni, Rohinton Mistry, Manil Suri, Salman Rushie, Vikram Seth, Chetan Bhagat och Suketu Mehta. Och ja, man får väl säga att även Zac O’Yeah kan räknas som indisk författare nuförtiden :)

Jag har läst högvis med fantastiska indiska böcker värda att presenteras och berättas mer om här på bloggen – allt ifrån skönlitteratur till läroböcker, djupgående filosofiska verk, historiska epos och reseberättelser – och jag ser fram emot att dela med mig av reflektioner och rekommendationer i kommande inlägg.

Just denna bok är en ersättningskopia av Moojis Writing on Water, som jag beställde från www.yogiimpressions.com för ett par veckor sedan. Ex’et som jag fick från början kom nog ur den första tryckningen, för det råkade sakna ett tjugotal sidor medan andra sidor var dubblerade. Eftersom denna bok är en av de allra bästa jag läst på väldigt länge så ville jag verkligen inte gå miste om en endaste sida, och jag är jätteglad att de så snabbt skickade mig ett nytt ex.

Writing on Water är en insiktsfull, djupsinnig och uppriktig bok av det genuint andliga slaget (inte att förväxla med religiös). Den är fylld med inspirerade, spontana yttranden och dikter som alla syftar till att vägleda läsaren mot att upptäcka sin egen sanna natur. Eller med andra ord, fingervisningar för den som önskar komma underfund med den egentliga betydelsen av de bortomsinnliga insikter och perspektivskifte som ofta kallas för “andligt uppvaknande” eller “att bli upplyst”. Mer om denna bok i ett senare inlägg.

När en av mina vänner hörde talas om felet i mitt första ex antydde han med glimten i ögat att det kanske är så att de där dubblerade sidorna innehåller något som är extra viktigt just för mig, vilket fick mig att både skratta till och läsa om de sidorna extra noggrant… :)

När du lever vägledd av
intuition hellre än tanke
dansar ditt liv
likt skrift på vatten,
fräscht och spårlöst.

~ Mooji (fri översättning)

Etiketter: ,
Publicerat i: Indien, Mig & mitt